Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Transports / Com arribar a l'aeroport

Com arribar a l'aeroport

f
L'aeroport està a 16 kilòmetres de la ciutat, en direcció sud. També es coneix com Barcelona-El Prat, nom de la ciutat on està ubicat.
Tornar a l'índex de la pàgina


Dades d'accessibilitat


A tots els aeroports europeus s’ofereix un servei gratuït d’atenció als passatgers amb discapacitat. Això és així en compliment del Reglament (CE) 1107/2006 del Parlament Europeu, el 26 de juliol de 2008.

Per sol•licitar aquesta assistència gratuïta a qualsevol dels aeroports espanyols, ho podeu fer a través del web Aena (Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea), o bé trucant al tel 902 404 704.

Important: la sol•licitud d’assistència s’ha de fer amb 48 hores d’antelació i, independentment d’aquesta, vàlida exclusivament per a l'assistència als aeroports espanyols de la xarxa d'Aena, el passatger amb alguna necessitat especial haurà de notificar-ho a la companyia aèria, al seu agent o al majorista de viatges.

Tant en els aeroports d'Aena com en la resta d'aeroports europeus hi ha punts de trobada, degudament senyalitzats, tant dins com fora dels edificis terminals (aparcament de vehicles, vorera d'arribades, zona de facturació), en els quals les persones amb discapacitat podran anunciar, sense dificultat, la seva arribada a l'aeroport i sol•licitar assistència mitjançant un intercomunicador.
Discapacitat visual
Els punts de trobada tenen informació escrita en Braille en castellà i anglès, on s’indica com sol•licitar l’assistència. El botó de sol•licitud està igualment retolat. Per altra banda, als mostradors d’informació podeu demanar un exemplar en Braille dels “Drets del Passatger i Informació per a persones amb Discapacitat”.

Als nous ascensors les botoneres tenen relleu i Braille.
Gos pigall Braille
Discapacitat auditiva

Aena compta amb una línia d'informació i atenció telefònica per a passatgers amb discapacitat auditiva i/o de la parla. Aquest servei permet a l'usuari amb discapacitat contactar amb el Servei d'Informació i Atenció Telefónica des del seu telèfon mòbil, mitjançant missatges de text i en temps real, i sense necessitat d'altres persones que actuïn com a intermediaris. Les persones interessades poden accedir a les instruccions per descarregar-se al seu telèfon mòbil a través del web d'aena, de manera gratuïta, el programari necessari per utilitzar aquest servei. A partir d'aquest moment podran trucar als números de telèfon 902 404 704 / (+34) 91 321 10 00, per realitzar qualsevol consulta i/o realitzar una sol·licitud d'assistència als aeroports espanyols. El servei és operatiu les 24 hores del dia, tots els dies de l'any.

A l'aeroport del Prat, s'hi han instal·lat 16 bucles magnètics fixos entre la terminal T1 i la T2 als principals punts d'informació, taulells d'atenció a persones amb mobilitat reduïda, a l'oficina d'objectes perduts i a les finestretes de les oficines dels aparcaments públics, a més de quatre de tipus portàtil per cobrir qualsevol punt de les terminals.

A l'aeroport hi ha personal vestit amb jaquetes verdes amb coneixement de la Llengua de Signes que, prèvia sol•licitud, realitzarà l’acompanyament per a la persona sorda que ho requereixi.

Bucle magnètic Llengua de signes
Discapacitat motriu

L'aeroport de Barcelona compleix els requisits d’accessibilitat a les seves infraestructures, instal•lacions i serveis. La T1 compta amb 49 cintes mecàniques, 26 rampes mecàniques, 48 escales mecàniques i 125 ascensors. L'edifici de l'aparcament té 108 places reservades a la segona planta per a PMR.

Accessos:

Places d'aparcament reservades i senyalitzades per a persones amb discapacitat, en les zones més properes a les Terminals. Accés a les diferents plantes dels aparcaments elevats de la T1, la T2A i la T2C per mitjà d'ascensors. Connexió entre els aparcaments i la T1 mitjançant una passarel•la i ascensors. Connexió entre la T2 i els aparcaments mitjançant passarel•les proveïdes de cintes mecàniques. Supressió de barreres arquitectòniques a voreres i illetes. Presència de fites a la calçada per impedir el pas de vehicles en zones de vianants. Accés a l'estació de tren de Renfe Rodalies des de la T2 per mitjà d'ascensors i una passarel•la. Des de la T1 hi ha un servei d'autobús llançadora. Aerobús i el Bus de la línia 46 de TMB, adaptats.

Terminals:

Accés als vestíbuls de les Terminals mitjançant portes automàtiques adaptades corredisses o giratòries. Canvis de nivell entre planta baixa i planta alta de les Terminals comunicats amb ascensors. Lavabos públics adaptats i senyalitzats segons normativa. Presència de mostradors d’informació adaptats per a persones que es desplacen en cadira de rodes. Existència de cabines de telèfon públic accessibles.

Informació escrita:

Als mostradors d’informació podeu demanar un exemplar del fulletó “Informació per a Persones amb Mobilitat Reduïda”.


Data de l'última actualització: 08/02/2023

Tornar a l'índex de la pàgina
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments