Edificis singulars
La Rambla és una caixa de sorpreses sense fi. Una caixa que s"obre i deixa entreveure joies com aquesta al·legoria de l"orientalisme, la Casa Bruno Cuadros, que fou en el seu dia, una botiga de paraigües de Barcelona. L"estil que l"acompanya, pròxim al modernisme amb el colorisme i la delicadesa de les seves decoracions, l"han fet aparèixer en molts àlbums fotogràfics dels visitants de Barcelona.
La Casa Calvet (1899) és una de les primeres obres de Gaudí. Alguns l"han considerada l"obra més conservadora de l"artista. Tanmateix, hi trobarem marcats elements modernistes, com la façana acabada en corba o els balcons de les golfes, autèntiques creacions de conte. La planta baixa és avui el restaurant
China Crown Barcelona.
Com un homenatge a Gaudí, la casa Comalat mostra molts elements de l"arquitectura gaudiniana, convertint-se en un dels exemples més originals del modernisme a Barcelona. Dues façanes ben diferents, però influenciades per la corba del mestre de Reus, conviden a la contemplació d"un edifici curiós i molt bell.
Representació del modernisme més ric de Barcelona, la casa Fuster brilla elegant al capdamunt del
Passeig de Gràcia. Considerat un dels edificis més costosos de la ciutat, és precisament la barreja entre simplicitat i síntesi decorativa allò que omple la casa de valor i bellesa.
Diuen que la Casa Lleó Morera és un Palau de la Música a escala familiar. I si el Palau és considerat com l"edifici més modernista del món per la seva exuberància decorativa, l"esplendor artístic d"aquesta casa és també inqüestionable. Ambdues obres van ser construïdes pel genial arquitecte Lluís Domènech i Montaner.