Museus i Centres d’exposicions
Un edifici barroc us rep a la
Rambla de Barcelona, passat el carrer del Carme, i us despertarà la curiositat, ja que la seva façana, molt decorada, i els patis interiors i escalinates, deixen entreveure riquesa i poder. Endinseu-vos al Palau de la Virreina i potser us sorprendrà alguna mostra artística de les que s"hi organitzen.
El 13 de febrer de 1937, Barcelona vivia el primer dels 192 bombardeigs de l"exèrcit de Franco en plena Guerra Civil. Amb aquest atac, la població civil esdevenia protagonista involuntària de la guerra. Per afrontar aquesta situació, es va crear la Junta de Defensa Passiva encarregada de salvaguardar les vides dels veïns. Els primers llocs que es van habilitar com a defensa van ser els soterranis de les cases i la xarxa de metro. Però en intensificar-se els bombardeigs, es va començar la construcció de refugis amb la col·laboració popular.
Quan passejant Rambla avall descobrim l"agosarat edifici del Centre d"Art Santa Mònica, pocs imaginem que l"actual centre de cultura i art contemporani va ser, algun dia, un convent. L"espai ens convida a gaudir de la creació artística tant com de l"edifici en si mateix, un exemple d"arquitectura a Barcelona adaptada als nous usos.
El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona és una de les grans infraestructures dels anys noranta. Totes les seves activitats giren entorn de la ciutat: el fenomen urbà, analitzat des de tots els punts de vista i totes les disciplines culturals.
Al subsòl de la plaça més emblemàtica del Barri Gòtic a Barcelona hi trobem un impressionant recorregut arqueològic, que permet conèixer com era la colònia romana de Barcino.