Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / La Rambla


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

La Rambla

La Rambla Exactament 1.200 metres de carrer per on hi passa, gairebé obligatòriament, tot aquell qui visita Barcelona. La Rambla naixia amb l'inici de la modernitat, quan el 1766 es va traçar el passeig tot resseguint la muralla medieval que transcorria per aquesta part de Barcelona des del segle XIII. Els barcelonins la van fer seva de seguida. A Barcelona, ciutat de carrers estrets i tortuosos, la Rambla constituïa l'únic espai apte per a l'esbarjo i el passeig de tots els ciutadans. Tots, perquè en ser un passeig cèntric, va esdevenir lloc de trobada de totes les classes socials.

Poc a poc, els locals d'oci i cultura van trobar el seu lloc a La Rambla. Els convents desapareixien i s'hi instal·laven floristes i quioscos. Ara ens reben al nostre pas edificis tan destacats com el Gran Teatre del Liceu, (la ópera barcelonesa), el Palau de la Virreina o el gran mercat de la Boquería. El torrent humà, amb els seus artistes ambulants, turistes i els barcelonins que encara hi passegen, constitueix un viatge pel microcosmos d'aquesta Barcelona contemporània.

Quan La Rambla arriba al mar, trobem el Mirador de Colom, una oportunitat única d'admirar quasi des de l'aire aquesta artèria de vianants, verda i única.

Dades d'accessibilitat


La Rambla de Barcelona comença a la plaça de Catalunya i desemboca al mar, davant del Monument a Colom. Si seguim aquesta direcció, a l’esquerra hi ha el Barri Gòtic i a la dreta el Raval.

És un bulevard molt ampli per a vianants i accessible tot i que a vegades pot ser difícil transitar-hi per la gran afluència de turistes i ciutadans.
Discapacitat visual
La Rambla de Barcelona és una llarga via que té un passeig central que permet caminar-hi sense necessitat de fer creuaments. Ara bé, si caminem per les voreres laterals, haurem d’anar fent els creuaments dels carrers perpendiculars.

Hi ha arbres a banda i banda, i abunden les terrasses de bars i els quioscos de premsa i venda de flors.

Si partim de la Plaça Catalunya i passegem pel tram central, desseguida trobarem a mà dreta la coneguda Font de Canaletes. Més endavant, quan olorem les paradetes de flors serem a l’anomenada Rambla de les Flors. I si continuem arribarem a la Rambla de Santa Mònica, on hi ha els dibuixants i artistes de carrer. Al final trobem el Monument a Colom i l'anomenada Rambla de Mar, la passarel•la sobre l'aigua que arriba fins el Maremàgnum.
Gos pigall Elements tàctils
Discapacitat motriu
Totes les vies del centre de Barcelona disposen de guals a les cantonades i alguns carrers són zones de vianants, de paviment llis, per això és molt fàcil circular-hi amb cadira de rodes.

La Rambla de Barcelona és totalment accessible tant en les seves voreres laterals com al passeig central.

Les tres parades de Metro (Plaça Catalunya, que es troba al seu inici, Liceu, aproximadament a la meitat del recorregut, i Drassanes, a prop del mar) són accessibles.

Data de l'última actualització: 19/07/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments