Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Jardí Botànic de Barcelona


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Jardí Botànic de Barcelona

Jardí Botànic de Barcelona

Situat en un pendent suau del Parc de Montjuïc, el Jardí Botànic de Barcelona posa a l'abast del visitant una passejada diferent per a cada estació de l'any a través de la vegetació de les cinc regions del món amb clima mediterrani.

El Jardí Botànic de Barcelona reuneix les plantes d'arreu del món que s'han adaptat a viure a les regions del Planeta que tenen condicions de clima mediterrani. A més de la conca Mediterrània, aquestes regions són el sud d'Austràlia, Sud-àfrica, el centre de Xile i Califòrnia. La riquesa florística d'aquestes àrees i la semblança dels seus paisatges són la font d'inspiració del Jardí Botànic.

Dissenyat per un equip interdisciplinar encapçalat per l'arquitecte Carlos Ferrater, el Jardí Botànic de Barcelona mostra un total de 2.000 espècies distribuïdes segons la seva procedència geogràfica i, a la vegada, agrupades d'acord amb el paisatge que formen a la natura. Així, en només 14 hectàrees, és possible fer un passeig per quatre continents en un entorn paisatgístic i arquitectònic únic i amb excel·lents vistes a la ciutat, la serra de Collserola i l'àrea metropolitana.

El Jardí, que va merèixer el premi FAD d' Arquitectura l'any 2002, conserva una col·lecció de bonsai d'espècies mediterrànies que s'exposa de forma permanent. El Jardí botànic organitza tota mena d'activitats relacionades amb la botànica dirigida a tots els públics.

Banner enllaç experiències de ciutat


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades generals


Adreça: Carrer del Doctor Font i Quer, 2 (08038). Barcelona
Telèfon: 932 564 160
Web: www.museuciencies.bcn.cat
Horari: Novembre - gener: diari, de 10 a 17h. | Febrer - març: diari, de 10 a 18h. | Abril - maig, setembre - octubre: diari, de 10 a 19h. | Juny - Agost: diari, de 10 a 20h. | Tancat: 1 gener, 1 maig, 24 juny i 25 desembre.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Jardí Botànic de Barcelona no presenta barreres arquitectòniques i es pot fer tot el recorregut amb cadira de rodes.

Cada cap de setmana (als matins) es fan visites gratuïtes de la mà de guies experts de l’Associació d’Amics del Jardí Botànic. Aquests guies voluntaris organitzen també passejades per d’altres parcs de Barcelona.

Per a més informació visiteu el web de l’associació d’Amics del Jardí Botànic
Discapacitat visual
El Jardí Botànic de Barcelona pot ser una opció de visita molt adient per a persones amb discapacitat visual. A l’entrada hi ha un plànol en relleu del recinte, i tota la vegetació –amb un gran nombre de plantes aromàtiques- es pot tocar.

Gos pigall Elements tàctils
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
Disposa de places d’aparcament reservades, correctament senyalitzades. L’accés general al recinte és una rampa molt ample que té un 10% de pendent.

S’aconsella fer la visita amb acompanyant, atès que en alguns trams hi ha pendents pronunciades.

L’itinerari és un llarg recorregut en ziga-zaga. Les senderes es combinen de vegades amb escales, per la qual cosa es recomana utilitzar els camins més amples, lliures de barreres.

Hi ha un “scooter” elèctric a disposició d'alguna persona amb mobilitat reduïda que li pugui ser útil. Préstec gratuit a la recepció.

A l’edifici principal, hi ha dues cabines de lavabo correctament adaptades.

Data de l'última actualització: 01/08/2023

Tornar a l'índex de la fitxa

Reserves


Compra online. BCN Shop: Botiga virtual de Turisme de Barcelona on pots realitzar les teves compres de productes i serveis turístics.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments