Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Cel caigut, Beverly Pepper


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Cel caigut, Beverly Pepper

Cel caigut, Beverly Pepper

Un cel caigut es reflexa en les formes ondulants que neixen de la gespa del Parc de l'Estació del Nord, en un joc subtil amb la superfície natural. És el conjunt escultòric amb el qual Beverly Pepper va decorar el nou parc nascut als terrenys de l'antiga estació del ferrocarril.

La natura és el llenç, i la terra el material escultòric. Sorgia així, l'any 1991, la proposta decorativa que l'artista americana Beverly Pepper va portar a terme per decorar, amb la col.laboració dels paisatgistes Carme Fiol i Andreu Arriola, el nou Parc de l'Estació del Nord. D'aquesta manera s'iniciava un nou concepte d'entendre els parcs urbans, on l'escultura integrada a l'espai natural cobrava especial importància.

En aquest cas el disseny del parc situat en els terrenys de l'antiga estació del ferrocarril, donava l'oportunitat a Pepper de desenvolupar un concepte deliciós. Així, el cel caigut s'emmiralla als mosaics que cobreixen les protuberàncies nascudes entre trams de gespa. Petites pedres de ceràmica de colors clars i transparents, a mode de trencadís, permeten el reflex blau clar del quasi sempre lluminós cel barceloní. El blau representa el cel i el mar, els elements protagonistes de la ciutat, i el mosaic recorda a Gaudí i li fa un homenatge, tot entroncat-se amb els trencadissos del Park Güell. Pepper va fer néixer una escultura que encaixa perfectament amb l'entorn recuperat del parc, on la combinació de les formes ondulants i blavoses del mar i el cel contrasten amb el verd de l'herba.

Dades generals


Adreça: Parc de l'Estació del Nord (08013). Barcelona
Horari: Diari, de 10 a 22.30h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Discapacitat motriu
L'entorn d'aquesta gran escultura és totalment accessible i s'hi pot arribar amb transport públic adaptat.

Data de l'última actualització: 31/07/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments