Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Casa Amatller


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Casa Amatller

Casa Amatller

Dins la "mansana de la discòrdia" de Barcelona, s'hi troba la Casa Amatller, un brillant exercici de Puig i Cadafalch, coetani de Gaudí, que va combinar l'estil neogòtic amb un remat escalonat insòlit inspirat en les cases dels Països Baixos. L'arquitecte comptà amb els millors col·laboradors de l'època modernista a Barcelona, encapçalats pels escultors Eusebi Arnau i Alfons Jujol.

La Casa Amatller, juntament amb les veïnes Casa Batlló, de Gaudí, i Casa Lleó Morera, de Domènech i Montaner, forma part de la "mansana de la discòrdia" de Barcelona. Curiosament en tots tres casos es tracta de remodelacions fetes sobre edificis preexistents, essent la Casa Amatller la primera de totes elles. L'edifici original havia estat construït per Antoni Robert el 1875, i el 1898 la família Amatller va encarregar la seva reforma a l'arquitecte i polític catalanista Josep Puig i Cadafalch (1867-1956). L'obra s'inclou dins el seu "període rosa" o Modernista, que inclou obres com la Casa Macaya o la Casa de les Punxes.

Com fa l'arquitecte habitualment, el seu model és la casa pairal catalana, en combinació amb elements germànics. En el cas de la Casa Amatller de Barcelona, l'esquema base és el de la típica casa del gòtic urbà. Això comporta que el que és en realitat un edifici de pisos tingui l'aire d'un palauet unifamiliar, impressió accentuada pels delicats porticons del balcó del pis principal. L'element germànic és, evidentment, l'agosarat coronament esglaonat, realçat amb rajoles ceràmiques. Podrem visitar-ne la porteria, la decoració de la qual, totalment preservada, inclou un dels millors vitralls d'estil modernista. Actualment la Casa Amatller ofereix visites guiades i activitats destinades a difondre i potenciar la història de l'art a la ciutat de Barcelona.

Finalment, podreu gaudir d'una experiència immersiva amb realitat virtual i instal·lacions digitals i interactives per a viatjar a la Barcelona del 1900 i poder descobrir l'origen del Modernisme català.

Dades generals


Adreça: Passeig de Gràcia, 41 (08007). Barcelona
Telèfon: 934 617 460
Web: www.amatller.org
E-mail: casa@amatller.org
Horari: Diari, de 10 a 20h. | Tancat: 25 desembre.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


L’edifici està ben adaptat per acollir visitants amb cadira de rodes.

A la planta baixa hi ha la cafeteria i botiga, i també el mostrador d’atenció al públic.
La visita de la Casa-museu Amatller, que comprèn tot el pis Principal (antiga residència dels propietaris) és sempre acompanyada, en grups reduïts de 12 persones com a màxim. Té una durada de gairebé una hora.

L’accés al pis Principal té escales, però hi ha una plataforma elevadora alternativa (semblant a un ascensor) que porta directament al pis que es visita. El personal de la Casa-museu Amatller us facilitarà el desplaçament i estareu en tot moment acompanyats.

Per raons de conservació dels paviments, no es permet l’utilització de bastons o crosses. Per això hi ha una cadira de rodes a disposició de les persones amb mobilitat reduïda, que fa molt còmoda la visita.

Discapacitat motriu
Entrada i recepció:
L’accés al pati o vestíbul de l’edifici, des de la vorera de Passeig de Gràcia, té un petit ressalt de 3 cm. El mostrador d’atenció al públic es troba en aquest pati de l’entrada. Té dues alçades: 120 cm i 82 cm. La part baixa permet l'aproximació frontal de la cadira de rodes.

Mobilitat a l'interior:
La visita és sempre acompanyada per un guia de la Casa-museu. L’itinerari interior per les diferents sales del pis Principal no presenta dificultats de circulació.

Ascensor:
L’ascensor és una plataforma elevadora que comunica la botiga amb el pis de la Casa-museu.
La porta fa 80 cm d’amplada. L’interior de la cabina fa 90 cm d’ample i 130 cm de fons.

Cafeteria-botiga:
És a la planta baixa, al fons del pati on hi ha la recepció i l'àrea d'atenció al públic.
L’accés és a peu pla. La porta és corredissa, de doble full i d’apertura automàtica.
El mostrador de la botiga fa 80 cm d’alçada. L'espai és adequat per a persones amb cadira de rodes.
La terrassa exterior no és accessible amb cadira de rodes: està una mica elevada i l’únic accés és una escala de tres graons.

Lavabo:
Hi ha un lavabo adaptat a la cafeteria, a la planta baixa.
L’accés als lavabos es fa mitjançant un teclat amb codi d’accés. La porta de la cabina fa 88 cm d'amplada. Hi ha una barra fixa de suport a l'esquerra del WC, i una barra abatible a la dreta.
Sota el rentamans hi ha un espai lliure amb una alçada de 68 cm i 50 cm de fons.

Descarregar PDF amb fotografies

Data de l'última actualització: 18/07/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments