Barcelona Turisme
Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Église de Sant Just i Sant Pastor


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Basílica dels Sants Màrtirs Sant Just i Pastor

Église de Sant Just i Sant Pastor

Diu la tradició que aquesta seria l'església més antiga de Barcelona. Cert o no, el que queda clar és que l'edifici del segle XIV s'aixeca en un dels indrets amb més encant i més desconeguts del Barri Gòtic. Un exemple més de l'esplendor de la ciutat a l'època medieval.

L'any 801 el rei Lluís el Piadós encapçalava la reconstrucció de Barcelona després de la reconquesta franca. És llavors quan es funda un temple dedicat als Sants Just i Pastor, al cor de la ciutat. D'aquella església romànica no en resta res. Al seu lloc s'hi erigeix un edifici construït el 1342 en estil gòtic. Amagat en un extrem de l'encisadora placeta de Sant Just, al centre de l'aleshores noble barri de Palau, l'edifici sorprèn per la seva austeritat.

A un costat, la torre octogonal del segle XV dóna alçada al conjunt. Accedir al seu interior i elevar-se fins dalt del campanar a través d'una original escala de cargol permet gaudir de les millors vistes de l'entorn. La façana, restaurada en estil neogòtic, dóna pas a un interior ple de pau i encant. Potser és la senzillesa de l'estructura, d'una sola nau i absis poligonal, allò que explica la bellesa d'aquest temple. Queda tancat per una volta de creueria on s'hi descobreixen claus de volta amb escenes de la vida de la Mare de Déu.

L'altar està decorat amb quatre grans escultures, obra dels germans Vallmitjana, que representen els quatre evangelistes. Està presidit per una imatge de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya. A la capella de Sant Feliu i la Santa Creu, s'hi conserva el retaule de la Passió, obra del segle XVI, que competeix amb el retaule major d'estil neoclàssic del segle XIX. Els vitralls dels finestrals superiors acoloreixen l'interior del recinte. Un cop fora, a la plaça hi descobrim una darrera sorpresa: la font de Fivaller, una de les poques fonts gòtiques que encara es conserven a la ciutat.

Dades generals


Adreça: Plaça Sant Just, 6 (08002). Barcelona
Telèfon: 933 017 433
Web: www.basilicasantjust.cat
E-mail: info@basilicasantjust.cat
Horari: Dilluns, dimecres i dijous, de 10 a 13h i de 19 a 20.30h. Dimarts, divendres i diumenge, de 10 a 13h. Dissabte, d'11 a 13 i de 19 a 20.30h.

Visita al campanar: dilluns a divendres, de 10 a 13h. Dissabte, d'11 a 13h.

Visita guiada: dilluns a dissabte, a les 11 i a les 12.30h (amb reserva).


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


La porta d’accés es troba al final d’una escala de quatre graons. Al costat dret de la façana hi ha una rampa alternativa.. Aquesta rampa és adossada a la paret de pedra de la façana i té una barana.

L’edifici presenta algunes dificultats d’accessibilitat. És recomanable que els visitants amb cadira de rodes vagin acompanyats.
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda

Data de l'última actualització: 28/11/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments