Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Mirador de l'Alcalde


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Mirador de l'Alcalde

Mirador de lAlcalde

Una balconada amb vistes al mar i a la ciutat s'obre des del Mirador de l'Alcalde. La vista panoràmica de 180º sobre el port i la ciutat és espectacular. Des d'aquí podem jugar a identificar els edificis més emblemàtics de Barcelona, com si fós una gran maqueta.

El mirador de l'Alcalde brilla amb especial intensitat des de la seva reinauguració, el gener del 2009. Aquesta plataforma de vista panoràmica sobre la ciutat és un lloc ideal per descobrir Barcelona i el port. Aquí i allà, els edificis més alts i coneguts sobresurten enmig de la densa urbs, mentre el mar, amb el port i les platges, la contempla amb admiració i respecte. El mirador, dissenyat per Joan Josep Tharrats, va ser inaugurat l'any 1969 per l'acalde Josep Maria Porcioles, a qui va dedicat.

Es tracta d'un seguit de terrasses en diferents nivells, que formen un atractiu conjunt de jardins i fonts ornamentals. Un curiós mosaic a base de fragments de vidre reciclat, dibuixa el terra de les diferents plataformes en què s'organitza el mirador. A la part superior, la font dissenyada per Carles Buigas refresca l'indret. Hi ha també dues escultures notables: L'Homenatge a Barcelona de l'escultor Josep Maria Subirachs, i la popular Sardana, obra de Josep Cañas. Aquesta última sembla dansar eternament per donar la benvinguda als visitants d'aquesta part de Montjuïc. Podem seguir gaudint de les vistes des del Telefèric de Montjuïc, que té parada aquí i al Castell, situat uns metres més amunt del mirador.

Dades generals


Adreça: Plaça del Mirador - Parc de Montjuïc. Barcelona
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments