Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Font Màgica


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Font Màgica

Font Màgica

La Font Màgica de Montjuïc us dona la benvinguda a aquesta muntanya de visita obligada, on us esperen alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat com el Museu Nacional d'Art de Catalunya, la Fundació Joan Miró, el CaixaForum, el Palau Sant Jordi, l'Estadi Olímpic Lluís Companys, el Castell de Montjuïc, el Poble Espanyol o el Jardí Botànic.

Es tracta de la font ornamental més gran de Barcelona i va ser creada per a l'Exposició Internacional de Barcelona de 1929. I per què es considera màgica? Si la veieu de nit amb el joc de llums i cascades, ho entendreu.

La Font Màgica de Montjuïc està davant del Palau Nacional, al final de l'avinguda de la Reina Maria Cristina, l'eix vertebrador de l'Exposició Internacional. És la gran peça central d'un conjunt monumental de cascades, dissenyat per l'enginyer luminotècnic Carles Buïgas. El projecte perseguia convertir l'avinguda en un escenari nocturn de jocs de llums i aigua amb efectes sorprenents. Per això va dissenyar un sistema de gran potència elèctrica, innovacions tecnològiques i gran volum d'aigua que va convertir el recinte en una referència internacional.

Aquesta obra d'enginyeria màgica inclou la combinació de 120 prismes giratoris de colors amb 4.760 bombetes que, gràcies a 19 assortidors principals i altres secundaris, aconsegueixen que es produeixin fins a 7.000 milions de variacions de llum matisada. Per aconseguir que els raigs d'aigua es tenyeixin de diferents colors, els prismes pentagonals funcionen amb un motor, frens i un sistema de reducció de velocitat. Un altre dels atractius de la Font Màgica és la música incorporada el 1971. La font es va reparar parcialment el 1992 amb motiu dels Jocs Olímpics i entre el 1997 i el 1998 va ser rehabilitada totalment. I el 2010 i el 2011 es van fer les actuacions necessàries per aconseguir que la font fos sostenible: l'aigua que s'empra per al funcionament és sempre reciclada, cosa que afavoreix l'estalvi d'aigua potable, i la il·luminació és a base de tecnologia LED de baix consum.

Tota aquesta intricada sofisticació tècnica acaba confluint en un fantàstic espectacle de llum, aigua i música que sorprèn els espectadors/ores. I durant l'acte de cloenda de la gran festa major de Barcelona, la Mercè, la font és la gran protagonista de la ciutat amb el Piromusical. Al ballet de la Font Màgica s'hi afegeix un gran desplegament de focs artificials que converteix Montjuïc en una impressionant muntanya màgica de llum, aigua i foc i que emociona a residents i visitants de totes les edats.

Encara que visiteu la Font Màgica de Montjuïc fora dels horaris de l'espectacle, no us defraudarà, ja que en si mateixa és un mirador privilegiat per contemplar com la ciutat de Barcelona s'estén des de la plaça d'Espanya fins al vessant del Tibidabo.

Dades generals


Adreça: Plaça de Carles Buïgas, 1 (08038). Barcelona
Telèfon: 010
Web: www.barcelona.cat
Horari: 1 d'abril a 31 de maig i 1 a 31 d'octubre: dijous a dissabte, de 21 a 22h.
1 de juny a 31 de setembre: dimecres a diumenge, de 21.30 a 22.30h.
1 de novembre a 31 de març: dijous a dissabte, de 20 a 21h.

Temporalment fora de servei per sequera


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


L’espectacle de la Font Màgica de Montjuïc és, en diferents graus, accessible per a tothom i per a totes les edats.

És recomanable que les persones amb baixa visió i usuàries de cadira de rodes arribin amb antelació a l’inici de l’espectacle per tal de trobar un lloc amb bona visibilitat, ja que acostuma a haver-hi molt públic.
Discapacitat visual
Tot i ser un espectacle eminentment visual, val la pena assistir-hi per gaudir del so de l’aigua combinat amb el muntatge musical.
Gos pigall
Discapacitat auditiva
Ja que l’espectacle és molt visual, és altament recomanable per a persones sordes.
Discapacitat motriu
L’accés frontal a la font és una escalinata, però hi ha recorreguts alternatius a través de rampes de gran longitud i pendent pronunciat. L’itinerari accessible se situa davant del Pavelló Mies van der Rohe.

La font es pot veure perfectament des de l’avinguda de Maria Cristina, flanquejada a ambdues bandes per unes fileres de surtidors que se sumen a l'espectacle d'aigua, llum i so.

Data de l'última actualització: 30/06/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments