Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Zoo de Barcelona


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Zoo de Barcelona

Zoo de Barcelona

Al Zoo de Barcelona hi viuen hi viuen diferents d'espècies autòctones i exòtiques, moltes d'elles en perill d'extinció. La visita es converteix en tota una experiència aprenent a través d'hàbitats de tot el món, descobrint la seva fauna com mamífers, rèptils, amfibis, aus... Les instal·lacions del Zoo són ideals per gaudir en família d'una jornada inoblidable.

El Zoo de Barcelona ocupa més de 14 hectàrees dins el Parc de la Ciutadella. Es tracta d'un zoo centenari, doncs va ser inaugurat el 1892 als recintes que havien allotjat l'Exposició Universal de 1888. La fauna d'aquest primer Zoo provenia de la col·lecció particular de Lluís Martí Codolar, que els tenia a la seva finca del barri d'Horta. En aquests més de cent anys, el Zoo de Barcelona s'ha ampliat i reformulat, passant a ser prioritat el manteniment i reintroducció d'espècies en perill d'extinció i la dignificació de les condicions de vida dels animals.

El Zoo de Barcelona ofereix diversos programes educatius d'acostament de la fauna a nens i adults. Dins les seves instal·lacions podrem, entre moltes altres coses, espiar la vida dels suricates, veure les grans girafes o descobrir les aus tropicals. A més, els més petits podran jugar al gran parc infantil. El passeig pel Zoo de Barcelona també inclou tresors modernistes com la font-escultura Dama del Paraigües (1885), obra de Joan Roig i Solé, un dels símbols més delicats i entranyables de Barcelona.

Dades generals


Adreça: Parc de la Ciutadella (08003). Barcelona
Telèfon: 937 065 656
Web: www.zoobarcelona.cat
E-mail: zoobarcelona@bsmsa.cat
Horari: De l'1 de gener al 18 de març, de 10 a 17h.
Del 19 de març al 15 de maig, de 10 a 18h.
Del 16 de maig al 15 de setembre, de 10 a 19h.
Del 16 de setembre al 29 d'octubre, de 10 a 18h.
Del 30 d'octubre al 31 de desembre, de 10 a 17h.
El 25 de desembre, obert fins a les 14h.Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Zoo de Barcelona, malgrat tenir més de 100 anys d’història, és un espai lliure de barreres arquitectòniques.

El Zoo ofereix tarifes especials per a les persones amb discapacitat, prèvia presentació de la tarjeta acreditativa.
Discapacitat visual
L'espai La Granja, també denominada Zoo Infantil, és una de les instal·lacions més estimades pels més menuts. L’objectiu d’aquest espai és permetre el contacte dels infants amb les espècies domèstiques i de granja, ja que la majoria sovint viuen a la ciutat i no tenen ocasió de tractar amb animals. Per això, a hores determinades, amb la supervisió d’un treballador del Zoo, els nens poden entrar als estables de les petites cabres o de les ovelles per acariciar-les i jugar-hi una estona, o bé, fer un tomb a dalt d’un poni.
Gos pigall Elements tàctils
Discapacitat motriu
A l'interior del Parc de la Ciutadella, hi ha 3 places reservades i correctament senyalitzades per a vehicles identificats amb la targeta d'estacionament per a persones amb mobilitat reduïda. Estan davant de l'entrada al Zoo, al costat de la porta d'accés al parc que hi ha a la confluència del passeig Picasso amb el passeig Marquès d'Argentera. Hi ha també un pàrquing accessible de pagament al passeig Lluís Companys.

Es pot accedir a totes les instal·lacions mitjançant rampes, excepte a l’Aquarama, on hi ha una plataforma elevadora d’ús exclusiu per a cadires de rodes (màxim 70 cm x 75 cm, 200 Kg de pes i no més de 5 cadires alhora).

Data de l'última actualització: 30/06/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments