Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Gran Teatre del Liceu


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Gran Teatre del Liceu

Gran Teatre del Liceu

El Gran Teatre del Liceu, construït l'any 1847, és un equipament cultural únic a Barcelona i un dels teatres d'òpera més destacats d'Europa. Emplaçat a la Rambla, acull cada any grans produccions d'òpera, ballet i música simfònica. L'edifici fou destruït per un incendi el 1994 i reinaugurat el 1999 després d'una esplèndida reconstrucció.

El Gran Teatre del Liceu va ser aixecat a la Rambla per la burgesia de Barcelona sobre el solar d'un antic convent. La seva finalitat era allotjar el Conservatori de Música i, per damunt de tot, crear un espai on l'alta societat pogués veure òpera, el producte cultural estrella del moment. El Liceu es convertí en un símbol de la ciutat de Barcelona, fins el punt que, quan l'incendi de l'any 1994 el va destruir, tota la societat catalana restà commoguda. La reconstrucció va dotar l'edifici del Liceu d'una infraestructura tècnica i escènica molt avançada, a més de recuperar fidelment l'aspecte original d'un dels teatres d'òpera més reconeguts.

Amb un aforament de 2.292 places i cinc amfiteatres, el Gran Teatre del Liceu de la Rambla de Barcelona és avui un dels teatres d'òpera més grans del món. La temporada d'òpera, dansa i música s'inicia al mes de setembre i es perllonga fins al juliol. A més, el Gran Teatre del Liceu ens permet visitar-ne els espais més representatius, tot gaudint dels detalls i la magnificència de la seva arquitectura. Destaquen la Sala Gran, el Foyer i el Saló dels Miralls, així com el Cercle del Liceu. La seu d'aquest club privat és un magnífic exponent del modernisme català, amb mobiliari de l'època i obres originals del pintor Ramon Casas.

Dades generals


Adreça: La Rambla, 51-59 (08002). Barcelona
Telèfon: 934 859 914
Web: www.liceubarcelona.cat
E-mail: visites@liceubarcelona.cat
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Gran Teatre del Liceu té un ferm compromís amb l’accessibilitat i la inclusió, que s’emmarca en el seu Projecte social .

L’edifici no presenta barreres arquitectòniques i és accessible amb cadira de rodes.

Hi ha preus reduïts per a persones amb discapacitat, aplicables a entrades i abonaments.
El personal ha rebut formació en atenció al Client amb discapacitat, i ofereixen el servei d’acompanyament a qui ho necessita.

Hi ha textos adaptats a les directrius de Lectura Fàcil (en català i castellà) amb el resum argumental de les òperes programades. Podeu descarregar-los aquí.

El Teatre ofereix diverses opcions de visites guiades. Totes les modalitats de visites estàn adaptades per a persones en cadira de rodes.
Les visites guiades es poden reservar trucant al telèfon 934 859 931 o bé per mail a visites@liceubarcelona.cat

El Liceu és un dels equipaments culturals que participa en el programa socioeducatiu Apropa Cultura

Discapacitat visual
S’ofereix audiodescripció en directe (català) en una funció concreta de totes les òperes de la temporada.

Hi ha un plànol d’orientació en alt relleu i Braille, que es troba situat al vestíbul històric (accés per La Rambla).

Les botoneres dels ascensors tenen alt relleu i Braille.
Gos pigall Braille Àudiodescripció
Discapacitat auditiva
Hi ha bucle magnètic instal·lat a la Sala de concerts (a excepció de la 5a planta i les llotges de la Platea), així com a la taquilla, el guarda-roba del vestíbul principal (accés per La Rambla) i al Foyer (planta -2).

Damunt l’escenari, hi ha una gran pantalla on es projecten els sobretítols en català. D’altra banda, tots els seients disposen d'una pantalla a la part davantera on es pot seguir l’obra amb subtitulació en català, castellà o anglès.
Bucle magnètic
Discapacitat motriu
Transport públic accessible per arribar al Gran Teatre del Liceu: l’estació de Metro LICEU (L3 verda) disposa d’ascensor; i també els Busos de les línies 59, V13 i 91, amb parada al Liceu, estàn adaptats.

Hi ha dos possibles accessos per a persones amb cadira de rodes:
- Accés per l'entrada principal de La Rambla (vestíbul històric): hi ha una plataforma salvaescales que permet superar el tram de graons que hi ha per accedir a la platea. Des d'aquest punt, els acensors comuniquen els diferents espais i plantes del teatre.
- Accés des del carrer Sant Pau: aquesta entrada és a peu pla, sense cap dificultat d’accés. Al mateix nivell del carrer hi ha dos ascensors que condueixen directament a les diferents plantes del teatre.

A la Platea hi ha 6 places reservades per a persones amb cadira de rodes: 4 a la última fila, i 2 en els laterals de la fila 16.

Hi ha lavabos adaptats a la Platea, Amfiteatre, Segon pis i Foyer (planta -2).
Discapacitat cognitiva
Cada temporada el Liceu programa alguna sessió relaxada per a persones amb dèficit d’atenció i/o autisme.

Hi ha una Guia narrativa social especialment pensada per a persones amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista).

Podeu consultar les funcions relax TEA i descarregar la guia narrativa social (PDF o Word), aquí.

Data de l'última actualització: 25/05/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments