Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Basílica de la Sagrada Familia


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Basílica de la Sagrada Família

Basílica de la Sagrada Familia

La Basílica de la Sagrada Família és l'obra més coneguda d'Antoni Gaudí i ha esdevingut símbol indiscutible de Barcelona. Única al món, està en procés de construcció des de l'any 1882.

Si bé inicialment la Sagrada Família va ser un projecte encarregat a l'arquitecte Francesc de Paula Villar, només un any més tard el jove Gaudí va ser designat per continuar l'obra, a la qual s'hi va dedicar fins el moment de la seva mort l'any 1926. Gaudí acabà la cripta i la façana lateral del Naixement, declarades Patrimoni de la Humanitat. Les maquetes i dibuixos conservats han permès continuar les obres, des del seu origen finançades amb l'aportació d'almoines anònimes.

La Basílica de la Sagrada Família és un desafiament constructiu sobre una planta basilical de cinc naus i un creuer de tres que configuren una simbòlica planta de creu llatina. A l'extrem superior de la creu hi ha l'absis, de forma semicircular, que tanca la basílica pel darrere. A més, la basílica consta de tres façanes monumentals, cada una de les quals representa un dels tres moments culminants de la vida de Jesucrist: el naixement (carrer Marina); la passió, mort i resurrecció (carrer Sardenya), i la glòria, present i futura (carrer Mallorca). Les quatre torres campanar de cada façana simbolitzen, en conjunt, els dotze apòstols que acompanyaven Jesús de Natzaret. A totes ells s'hi han de sumar quatre més dedicades als evangelistes. Una torre cupular sobre l'absis o altar està dedicada a la Mare de Déu, amb una alçada de 138 metres i coronada amb una estrella de 12 puntes que s'il·lumina de nit. I la torre mes elevada de totes, estarà dedicada al Salvador, i superarà els 170 metres d'alçada.

Avui dia es poden visitar dues de les tres façanes construïdes, les naus, l'absis i el museu, a través dels quals es pot captar el passat, el present i el futur del temple mitjançant maquetes, fotografies, plànols, objectes decoratius i sistemes audiovisuals. La visita també ofereix la possibilitat de pujar a les torres en ascensor i baixar a peu, per contemplar la magnífica vista de Barcelona.

Cripta i façana lateral del Naixement, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.


Us oferim totes les opcions de visita en funció de les vostres necessitats: Visita en grup, per lliure, walking tour, amb accés preferent (per estalviar-vos cues), amb accés a les torres campanar o combinada amb el Park Güell. Vosaltres trieu !

Dades generals


Adreça: Carrer de Mallorca, 401 (08013). Barcelona
Telèfon: 932 080 414
Web: www.sagradafamilia.org
E-mail: informacio@sagradafamilia.org
Horari: Novembre-Febrer: dilluns a dissabte, de 9 a 18h. Diumenge, de 10.30 a 18h.
Març i Octubre: dilluns a dissabte, de 9 a 19h. Diumenge, de 10.30 a 19h.
Abril-Setembre: dilluns a dissabte, de 9 a 20h. Diumenge, de 10.30 a 20h.
1 i 6 gener, 25 i 26 desembre, de 9 a 14h.

Il·luminació exterior: març, de 19.30 a 23 h. | abril, de 21 a 0 h. | maig, de 21.30 a 0 h. | juny i juliol, de 23 a 0 h. | agost, de 22.30 a 0 h. | setembre, de 22 a 0 h. | octubre, de 21.30 a 23 h. |novembre, de 18.30 a 22 h. | desembre, de 18 a 22 h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


La Basílica de la Sagrada Família de Barcelona segueix en construcció i per tant els canvis que s’hi produeixen poden afectar la mobilitat. És recomanable que els visitants amb cadira de rodes vagin acompanyats.

L’oficina d’informació situada al carrer Sardenya és el punt de trobada per als visitants amb necessitats especials.

Per concertar una visita o per qualsevol qüestió relacionada amb l’accessibilitat, podeu contactar amb: projectesocial@sagradafamilia.org

Hi ha audioguies en 15 idiomes diferents, i també signoguies i audioguies descriptives.

Les persones amb una discapacitat igual o superior al 65% i un acompanyant, tenen entrada lliure.
Discapacitat visual
Hi ha audioguies amb audiodescripció per a persones cegues. Disponibles en català, castellà i anglès.

Hi ha una maqueta de bronze i rotulada en braille amb la reproducció a escala de la planta de la basílica, molt útil per a comprendre el conjunt arquitectònic, no només per als visitants cecs sinó per a tots els públics.

Les dues façanes acabades de la Sagrada Família es troben en paral•lel als carrers Marina i Sardenya respectivament. La del carrer Marina és la del Naixement, i la del carrer Sardenya és la de la Passió. Al punt d’informació els usuaris de gossos d’assistència poden demanar que se’ls obri una porta sense necessitat de passar pels torns de control de pas.

Visites concertades: Els guies de la Sagrada Família tenen experiència en la realització de visites adaptades per a persones cegues i amb baixa visió. A les visites concertades es poden tocar diferents elements, com ara maquetes de guix que reprodueixen a escala les torres, pinacles, finestrals, columnes, hiperboloides (per a entendre les formes geomètriques de Gaudí), les formes de la natura, el calze amb el raïm, etc.

Visita lliure: Si visiteu el temple individualment, sense guia però acompanyats d’una persona vident, també es poden tocar molts elements d’interès del temple, com ara les lletres de la porta de la façana de la Passió, les tortugues de la façana del Naixement, les columnes interiors que simulen troncs d’arbres, etc.
Gos pigall Elements tàctils
Discapacitat auditiva
Hi ha bucles d'inducció (de collaret) per utilitzar les audioguies. Cal demanar-lo al mostrador de les audioguies.

Hi ha signoguies en LSC.
Bucle magnètic Llengua de signes
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
A la Sagrada Família s’hi pot arribar amb diverses línies d’autobús adaptades, amb el Barcelona Bus Turístic, i amb Metro (L2 i L5). L’estació de Metro Sagrada Família és accessible. Les sortides amb ascensor són: al carrer Marina cantonada Mallorca, i al carrer Marina cantonada Provença.

Es recomana dirigir-se al punt d’informació situat al carrer Sardenya. Just al costat hi ha una entrada accessible que s’obre a requeriment de qui ho necessiti. Allà també es poden demanar cadires de rodes en préstec.

La cabina d’informació presenta algunes dificultats d'accessibilitat: hi ha un graó i l’alçada del mostrador no és adequada per a persones en cadira de rodes o de baixa alçària.

La rampa que baixa al Museu des de la façana de la Passió, és força inclinada i llarga. Al final d’aquesta és on es troba un dels dos lavabos adaptats. Aquest, concretament, situat a l’entrada del museu, és el que presenta millors condicions d’accessibilitat. El segon es troba a l’interior del museu, prop de la façana del Naixement, i la principal dificultat que presenta és l’obertura de les portes cap a l’interior, fet que dificulta la maniobrabilitat.

Al museu moltes de les vitrines són prou baixes per a que una persona en cadira de rodes pugui veure-les correctament.

Les rampes laterals tenen pendents pronunciades que, tot i no assolir tots els requeriments, permeten un accés a les persones en cadira de rodes.

Les torres no es poden visitar amb cadira de rodes, ja que hi ha tres esglaons per accedir a l’ascensor, que és de dimensions molt reduïdes.

L'edifici de les escoles no presenta dificultats remarcables. Hi ha, però, un petit graó de 2,5 cm a l'entrada.

Hi ha dues botigues, amb portes de vidre automàtiques, una a cada extrem de les instal·lacions.

Data de l'última actualització: 18/07/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments