Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Church of Sant Felip Neri


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Església Sant Felip Neri

Church of Sant Felip Neri

Discreta, l'església de Sant Felip Neri s'aixeca en un racó amagat del Barri Gòtic, una placeta de caire romàntic que porta el mateix nom. A la façana, d'un estil barroc auster, hi descobrim impactes de metralla. Les obres de restauració i neteja han volgut conservar el testimoni dolorós de la Guerra Civil espanyola (1936-1939).

L'església de Sant Felip Neri naixia com a dependència del convent dels "felipons" que s'establiren en aquest indret l'any 1673. Temps més tard, pels volts del 1750, quedava construïda l'església barroca, un dels escassos exemples d'aquest estil a Barcelona. Es tracta d'un edifici d'una sola nau amb creuer i absis rectangular, on hi destaquen les capelles laterals amb altars neoclàssics i pintures del modernista Joan Llimona. La façana principal és de línies simples i queda coronada, al cos central, per un acabat semicircular. La presideix la figura de Sant Felip.

Allò que crida més l'atenció de conjunt són, però, els sorprenents forats oberts a la paret de l'edifici. Aquestes ferides cicatritzades a la pedra de Sant Felip Neri ens recorden com, el gener de 1938, en plena Guerra Civil, una bombardeig aeri va acabar amb la vida de 42 refugiats que s'amagaven al soterrani del convent. La mala sort va voler que una bomba caigués just damunt d'aquell refugi. Molts dels morts eren nens.

La duresa d'aquest record contrasta avui amb la pau d'un indret recollit a redós dels arbres. Una font al bell mig de la plaça refresca aquest espai on també s'hi aixequen les cases dels antics gremis dels calderers i dels sabaters.

Dades generals


Adreça: Plaça Sant Felip Neri, 5 (08002). Barcelona
Telèfon: 933 173 116
Horari: Visita cultural: dilluns a dissabte, de 10 a 18h. Diumenge i festius, de 14 a 18h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


L’edifici presenta algunes dificultats d’accessibilitat. És recomanable que els visitants amb cadira de rodes vagin acompanyats.
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
Entrada:
La porta d'entrada a l'església té un graó, és de fusta i de doble full. Cada secció de la porta fa 89 cm d'amplada. Una vegada flanquejada la primera porta hi ha un petit vestíbul amb paviment de pedra i tres portes de fusta. Les dues laterals fan 108 cm d’ample i són a peu pla.

Mobilitat a l'interior de l'església :
La circulació per l’interior de l´església no presenta dificultats. Hi ha una sola nau i creuer, l’absis i tres capelles interconnectades a cada costat. Les dues fileres de bancs permeten circular pel passadís central i també pels laterals. El paviment és de fusta excepte en alguns indrets on s’hi ubiquen sepultures de pedra. Per accedir a la zona de l’altar hi ha dos esglaons.

Data de l'última actualització: 18/07/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments