Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia de Barcelona


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia de Barcelona

Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia de Barcelona

La Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia, observa impertèrrita el pas del temps en una Barcelona en constant moviment i canvi. La Catedral és també el reflex del pas de generacions i estils arquitectònics barrejats en un edifici de caràcter majoritàriament gòtic que cal visitar per dins per entendre'n el seu esplendor.

La construcció de la Catedral de Barcelona va portar-se a terme al llarg de sis segles. Sufragada pels donatius de les confraries i gremis medievals, la Santa Creu va començar a aixecar-se l'any 1298, al terreny santificat on abans s'hi trobava una basílica paleocristiana del segle IV, destruïda per les tropes del general del califat andalusí d'al-Mansur al segle X. D'aquesta se'n conserva només el baptisteri. De l'església romànica anterior a la Catedral gòtica, en queda la capella de Santa Llúcia, mentre que la porta més antiga de la Catedral és la de Sant Iu. En canvi, la façana principal i la torre van ser enllestides pels volts de 1890, tot seguint els plànols inicials i, per tant, en estil neogòtic. Un cop dins ens sorprenen les 25 capelles laterals, el magnífic claustre del segle XIV i el cadiram del cor, destinat a reunir els membres del Toisó d'or durant la visita de l'emperador Carles V d'Alemanya el 1519. De gran bellesa és el púlpit i la cripta on hi descansen les restes d'una de les patrones de Barcelona, Santa Eulàlia, a qui va dedicat el temple.

La planta de creu llatina i les voltes de creueria, així com els bonics vitralls de les finestres, omplen de llum l'interior de la Catedral. Un entorn que amaga sorpreses com la Sala Capitular, l'espai expositiu que mostra els tresors artístics conservats al llarg dels segles: retaules, objectes litúrgics i pintures murals.

El claustre de la Catedral és d'estil gòtic i fou construït entre els segles XIV i XV. És de planta quadrangular i consta de quatre galeries d'arcs ogivals separats amb pilars. Al centre hi ha un jardí amb palmeres, magnòlies, un taronger, i tretze oques, tantes com, segons la llegenda, anys tenia Santa Eulàlia quan va ser martiritzada.

El terrat de la Catedral també és visitable i accessible amb ascensor i des d'allà es gaudeix d'una vista molt interesant de Barcelona. Des d'aquest punt també es poden contemplar el dos campanars i alguns elements arquitectònics de la catedral només visibles des del terrat, com en el seu moment, segles enrere, van poder contemplar els seus constructors.

La Catedral ofereix també una visita guiada i una experiència de realitat immersiva que permet al visitant descobrir els seus espais més emblemàtics des d'una perspectiva d'ocell, ja que es despleguen davant dels seus ulls amb una nova perspectiva gràcies a les últimes tecnologies.

Banner enllaç Barcino Sacra









Dades generals


Adreça: Pla de la Seu, s/n (08002). Barcelona
Telèfon: 933 428 262
Web: www.catedralbcn.org
E-mail: info@catedralbcn.org
Horari: Visita cultural + terrat: dilluns a divendres, de 9.30 a 18.30h. Dissabte, de 9.30 a 17.15h. Diumenges i festius, de 14 a 17h.



Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


La Catedral de Barcelona pot visitar-se amb cadira de rodes. Si bé a l'accés principal hi ha una escala amb 10 graons, es pot accedir mitjançant una rampa per l'accés adaptat que hi ha a l'entrada del claustre des del carrer del Bisbe.

A l’interior de la Catedral i també al claustre hi ha audioguies en diferents idiomes.

La façana d'aquest monument forma part de la ruta guiada accessible Easy Walking Tour Gòtic
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
L'accés al claustre des del carrer del Bisbe té una rampa amb dos trams de 3,60 metres cadascun, i unes inclinacions respectives del 16% i 14%. L'amplada lliure de pas és de 1,55 m i l'alçada de la barana és de 85 cm, només a una banda.

L'itinerari per l'interior de la Catedral i el claustre no presenta dificultats destacables, a excepció de les capelles i la cripta de Santa Eulàlia, on hi ha graons.

El Museu de la Catedral, que es troba a la sala capitular del claustre, es pot visitar còmodament amb cadira de rodes.

Hi ha un lavabo adaptat en el jardí central del claustre. S'hi accedeix per una rampa de 87 cm de llarg, 21% d'inclinació i 93 cm d'ample. El WC té una barra fixa a la dreta i una abatible a l'esquerra.

Data de l'última actualització: 18/07/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments