Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Canaletes Fountain


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Font de Canaletes

Canaletes Fountain

Un dels símbols de la ciutat, punt de trobada de barcelonins i foranis i espai de celebració de les victòries esportives dels equips catalans, la font de Canaletes esdevé un dels monuments més visitats de Barcelona. Amaga, a més, una història molt lligada amb l'abastament d'aigua de la ciutat vella.

El popular nom de Canaletes es relaciona directament amb les celebracions de les victòries esportives dels equips locals, principalment del Fútbol Club Barcelona. Els seguidors del Barça es troben en aquest indret des de la primera meitat del segle XX. Ja als anys trenta els "culers" venien fins les Rambles a assabentar-se dels resultats del seu equip. Aquests quedaven publicats en una pissarra que penjava just davant de la redacció del diari La Rambla, situat en aquest punt. Però el nom de Canaletes es remunta al segle XIV, en referència als canals que portaven aigua des de Collserola cap a la ciutat. Més tard, quan el segle XVIII s'aixecaren en aquest indret els Estudis Generals, es va aprofitar aquest brollador per fer-hi una font.

L'enderroc de l'antiga Universitat a les acaballes del segle XIX, va suposar la construcció de l'actual font de Canaletes. Un monument de ferro composat de quatre brolladors sobre els quals hi destaca l'escut de Barcelona. La font es culmina amb un fanal de quatre braços. Símbol i lloc de trobada, són molts els visitants que diàriament fan un glop de l'aigua de Canaletes. I és que la llegenda diu que qui beu aigua d'aquesta font s'enamora de Barcelona i sempre torna a la ciutat.

Dades generals


Adreça: La Rambla, 133 (08002). Barcelona
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Discapacitat visual
Aquesta font té una mida abarcable amb els braços i per tant es pot reconèixer mitjançant una exploració tàctil.
Gos pigall Elements tàctils
Discapacitat motriu
L'entorn d'aquest monument, situat al capdemunt de la Rambla, és accessible i s'hi pot arribar amb transport públic adaptat.

Data de l'última actualització: 31/07/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments