Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / L'Estel ferit, (The Wounded Shooting Star), Rebecca Horn


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

L'Estel ferit, Rebecca Horn

LEstel ferit, (The Wounded Shooting Star), Rebecca Horn

Quatre cubs desencaixats que s'apilen desordenadament formen l'escultura L'Estel Ferit. Coneguda per tothom com "els cubs", aquest monument tan popular s'entronca clarament amb el gust de la Barcelona olímpica per l'art innovador. El seu simbolisme, però, està plenament lligat amb el passat del barri de la Barceloneta.

Un dels grans símbols de la Barceloneta és aquest Estel Ferit, l'escultura amb la qual es rendia un homenatge al barri pescador de Barcelona. L'alemanya Rebecca Horn encetava una nova etapa en la decoració dels carrers i places de la ciutat. Era l'any 1992 i calia netejar la cara als barris més degradats, tot obrint-se al mar i guarnint-se amb escultures sovint innovadores. En aquest cas, Horn volia immortalitzar els mítics xiringuitos que fins pocs anys abans poblaven la línia marítima de la Barceloneta. Unes barraques deteriorades però plenes d'encant que van passar a millor vida amb la remodelació de la ciutat preolímpica. També hi ha qui diu que representen els quarts de pis de la Barceloneta, els pisos de 30 m2 sorgits a les acaballes del segle XIX.

Sigui com sigui, el cert és que l'artista va aixecar una escultura de 10 metres d'alçada, formada per 4 blocs d'acer que s'enfilen sobre un pedestal de formigó. Cada bloc, envoltat de finestrals de vidre, s'articula com un mòdul independent. Un damunt de l'altre, aquests cubs, semblen ballar amb fragilitat i sostenir-se per atzar. Els barcelonins i visitants, però, no semblen témer l'aparent inestabilitat del conjunt, que es retalla sobre el rerefons del mar.

Dades generals


Adreça: Passeig Marítim de la Barceloneta, Platja de Sant Miquel. Barcelona
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments