Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / El Born Centre de Cultura i Memòria


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

El Born Centre de Cultura i Memòria

El Born Centre de Cultura i Memòria

El Born Centre de Cultura i Memòria és un espai singular i excepcional que relliga tres segles de la nostra història. Sota l'estructura d'un mercat emblemàtic de l'arquitectura del ferro del segle XIX, trobem la Barcelona del 1700, la ciutat pròspera que va patir el setge del 1714, d'èpica i heroica resistència, abans de derivar en la pèrdua de les llibertats nacionals de Catalunya, encara no restituïdes tres segles després.

El jaciment arqueològic de la Ciutat del Born; l'exposició permanent de la Barcelona del 1700; el programa d'activitats regulars que el centre ofereix a partir de diverses disciplines culturals i artístiques (llengua, literatura, música, cinema, titelles, dansa, etc.); els cicles de conferències, d'entrevistes i de xerrades, i altres actes de caire més puntual que l'equipament anirà acollint, conflueixen en la voluntat comuna de fer memòria de la nostra història d'una manera amena, heterogènia i oberta a tothom.

Èpic, emocionant, reflexiu, memorable, singular, obert, inclusiu, dinàmic, integrat, popular o creatiu són només alguns dels adjectius que defineixen l'experiència d'endinsar-se al Born Centre de Cultura i Memòria, ja sigui només de passada anant cap a un altre lloc o per passar-hi una bona estona visitant-lo; ja sigui per participar en una activitat regular o puntual o per endinsar-se en la profunditat de la història nacional que l'indret testimonia.

Una mateixa persona mai no trobarà iguals dues visites al Born, l'espai que, des de la fidelitat a uns fets i a un passat documentat de manera excelsa, contribueix a fer universal la història de la nació catalana.

Banner enllaç experiències de ciutat


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades generals


Adreça: Plaça Comercial, 12 (08003). Barcelona
Telèfon: 932 566 851
Web: www.elborncentrecultural.cat
Horari: Març - octubre: dimarts a diumenge i festius, de 10 a 20h. | Novembre - febrer: dimarts a dissabte, de 10 a 19h. Diumenge i festius, de 10 a 20h. | Tancat: 1 gener, 1 maig, 24 juny i 25 desembre.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El Born Centre Cultural és un espai amb voluntat d'acollir a tothom i fer accessibles els continguts.
No hi ha barreres arquitectòniques, més enllà de les pròpies d'un jaciment arqueològic.
S'ofereixen diversos recursos i visites guiades per a les persones amb diversitat funcional.
Les visites al jaciment arqueològic es fan amb guia i mitjançant reserva prèvia al correu electrònic reserveselborncc@bcn.cat o bé al telèfon 932 566 850 (de 9.30 a 19 h)
Hi ha audioguies adaptades, amb audiodescripcions, subtítols i llengua de signes. El préstec va inclòs amb l'entrada.
Discapacitat visual
Hi ha dos plànols d’orientació, integrats amb tinta, relleu i braille. Estan situats en un faristol a cada una de les entrades: l'accés des de la plaça Comercial, i el de la Ciutadella.

Molt a prop del plànol que hi ha a l'accés des de la Ciutadella, hi ha també una maqueta tàctil de l'edifici, retolada amb tinta i braille.

Préstec d'audioguies accessibles amb audiodescripcions per a persones amb discapacitat visual. El dispositiu de l'audioguia és com el d'un telèfon amb pantalla tàctil. Disponibles en català, castellà i anglès.

Fulletons d'informació amb tinta i Braille, en format integrat. Disponibles al taulell de recepció.

Gos pigall Braille Àudiodescripció Ajudes òptiques o lletra ampliada
Discapacitat auditiva
La Sala Moragues o sala polivalent, on s'hi programen tota de mena d'activitats, té instal•lació fixa de bucle magnètic.

Préstec d'audioguies accessibles, amb subtítols i llengua de signes per a persones amb discapacitat auditiva. El dispositiu de l'audioguia és com el d'un telèfon amb pantalla tàctil. Disponibles en català, castellà i anglès.

Bucle magnètic Llengua de signes
Discapacitat motriu
Es disposa de dues places d'aparcament reservades i senyalitzades per a persones amb mobilitat reduïda.

Si bé el jaciment arqueològic que hi ha en el subsòl no és accessible amb cadira de rodes, el conjunt de les restes històriques es contempla còmodament des del nivell de carrer. La barana museïtzada, amb vidre fins el terra i nombrosos panells informatius, permet una vista completa i un coneixement detallat del jaciment.

Els espais són amplis i no hi ha barreres arquitectòniques. Les rampes que hi ha en el recorregut són molt suaus, amb una inclinació que no supera el 5%.

Totes les sales, incloses les exposicions, la botiga-llibreria i l'espai gastronòmic són accessibles.

Hi ha dues cadires de rodes en préstec. Es poden demanar a l'espai de recepció i venda d'entrades.

Tots els lavabos estan adaptats i tenen canviadors per a nadons. Estan integrats dins els lavabos d'homes i de dones.

Data de l'última actualització: 18/08/2023

Tornar a l'índex de la fitxa

Reserves


Compra online. BCN Shop: Botiga virtual de Turisme de Barcelona on pots realitzar les teves compres de productes i serveis turístics.

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments