Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / La Ciutat del Teatre


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

La Ciutat del Teatre

La Ciutat del Teatre

Referent clau en el món de les arts escèniques de Barcelona, la Ciutat del Teatre concentra un grapat d'equipaments que acullen tota mena de manifestacions teatrals al cor de la muntanya de Montjuïc. Un recorregut pels edificis i escenaris d'aquesta ciutat teatral ens apropa una mica més al dinamisme cultural de Barcelona.

Les arts escèniques de Barcelona no s'entendrien sense la Ciutat del Teatre, el conjunt d'edificis que ofereix bona part de l'activitat teatral de la ciutat. Situada a la muntanya de Montjuïc i a pocs minuts de la plaça d'Espanya, concentra equipaments com ara el Mercat de les Flors, el teatre municipal que, amb diverses sales, cerca la programació d'obres i espectacles de caràcter innovador i que té la dansa com a eix vertebrador. Hi trobem també el Teatre Lliure, la seu estable de la companyia de teatre que, amb el mateix nom, és un dels referents escènics més reconeguts a nivell nacional i internacional. Les sales del teatre ocupen els espais de l'antic Palau de l'Agricultura de l'Exposició Internacional de 1929. De la mateixa època data el Teatre Grec, un preciós teatre a l'aire lliure d'inspiració grega construït a la roca d'una antiga pedrera i que acull les obres del Festival Grec durant els mesos d'estiu. L'Institut del Teatre, centre docent dedicat a la formació teatral d'actors i directors, i el BTM (Barcelona Teatre Musical), escenari d'espectacles musicals situat a l'antic Palau d'Esports, són els altres equipaments que formen part d'aquest espai lúdic i cultural de Barcelona.

Dades generals


Adreça: Carrer de Lleida, 59 (08004). Barcelona
Telèfon: 932 562 600
Web: www.mercatflors.cat
E-mail: info@mercatflors.cat
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Transport accessible:
- Bus 55. Té parada al carrer Lleida, just davant del Barcelona Teatre Musical.
- Metro (L3), estació Poble Sec. Cal pujar pel carrer Lleida des de l’avinguda Paral•lel.
- Cotxe. A l'aparcament a l'aire lliure que hi ha al final del carrer Lleida, hi ha places reservades per a usuaris de cadira de rodes.

Els diversos teatres i equipaments culturals d’aquesta zona ofereixen facilitats d’accés a les persones amb discapacitat: seients preferents per a una millor visibilitat, zones amb bucle magnètic, espais reservats per a cadires de rodes, etc. així com descomptes prèvia presentació del certificat o la targeta acreditativa.

Venda d'entrades i informació a "Tiquet Rambles", Palau de la Virreina, La Rambla 99, Tel 933 161 111, infoicub@bcn.cat. Horari: tots els dies de 10 a 20.30 h.

Consulteu accessibilitat del Teatre Lliure

Consulteu accessibilitat del Mercat de les Flors

Discapacitat visual
Als Jardins Laribal de Barcelona, al costat del Teatre Grec, hi ha plànols i panells explicatius en relleu i Braille.
El Teatre Lliure i el Teatre Grec (Festival d'estiu) ofereixen algunes representacions amb audiodescripció. Consulteu les programacions concretes de cada espai per a conèixer les dates.
A les obres amb audiodescripció s’ofereixen també programes de mà en Braille i en lletra ampliada, i en algunes es permet tocar el decorat a l’escenari.
Servei d’acompanyament a les representacions amb audiodescripció del Teatre Grec.
Gos pigall Elements tàctils Braille Àudiodescripció Ajudes òptiques o lletra ampliada
Discapacitat auditiva
En algunes funcions del Teatre Grec (normalment les que tenen audiodescripció) les persones sordes que ho sol•licitin podran obtenir el text de la representació.
Hi ha bucle magnètic a: la sala Fabiá Puigserver del Teatre Lliure; la sala Maria Aurèlia Capmany del Mercat de les Flors; i a algunes localitats del Teatre Grec (cal demanar aquests seients a l'hora de comprar les entrades).
En aquests espais, així com també al BTM-Barcelona Teatre Musical, és habitual la subtitulació dels espectacles. Consulteu els idiomes dels subtítols a l’hora de comprar les entrades.
Bucle magnètic
Discapacitat motriu
Teatre Grec: compta amb localitats reservades per a usuaris de cadires de rodes, situades a la part superior de l'amfiteatre. Aquestes entrades, que només es poden comprar al Telentrada (902 10 12 12) i a Tiquet Rambles, gaudeixen d’un descompte del 50%, no aplicable als acompanyants. És necessari comunicar-ho en el moment de comprar les localitats. Durant el Festival Grec d’estiu, es poden utilitzar els ascensors per a cadires de rodes que permeten l'accés als Jardins del Teatre Grec.

La resta d'equipaments d'aquesta zona dedicats a les arts escèniques (Teatre Lliure, Mercat de les Flors, Barcelona Teatre Musical i Institut del Teatre) estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Data de l'última actualització: 12/06/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments