Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Mural de les Olles (Pot Mural), Frederic Amat


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Mural de les Olles, Frederic Amat

Mural de les Olles (Pot Mural), Frederic Amat

1.500 olles de ceràmica esmaltada pengen d'una paret. Sembla que hagin de caure a terra en qualsevol moment. La seva originalitat i profund simbolisme el converteixen en una peça decorativa única en plena Ciutat del Teatre. Davant d'ell hom es pregunta: quin és el passat dolorós d'aquestes peces de ceràmica?

Mossegades, manipulades, destrossades. Les olles que formen el mural que Frederic Amat va dissenyar per decorar la Ciutat del Teatre, semblen haver passat una existència dura. En total són 1.500 les caçoles de ceràmica esmaltada que ressalten en el rerafons d'una paret de color bordeus. És des del 2001 que podem contemplar aquesta obra que emergeix de la façana posterior del Mercat de les Flors i es reflexa en els vidres de l'edifici de l'Institut del Teatre, del qual també n'ocupa una paret interior.

Un conjunt punyent de 30 metres de longitud i 17 d'alçada que l'artista barceloní va realitzar meticulosament. Així, cada olla va ser realitzada de manera artesanal. En el precís moment en què eren fàcilment moldejables, quan es trobaven a una alta temperatura al forn, l'artista hi intervenia, deformant-les. Totes juntes, dibuixen un tapís curiós i violent que captiva els visitants de l'epicentre teatral de Barcelona.

Dades generals


Adreça: Plaça Margarida Xirgu (08004). Barcelona
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Discapacitat motriu
L'entorn d'aquesta peça d'art urbà és totalment accessible i s'hi pot arribar amb transport públic adaptat.

Data de l'última actualització: 02/12/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments