Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: Què visitar / Tots / Palau Güell


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Palau Güell

Palau Güell

El Palau Güell, obra de joventut d'Antoni Gaudí, uneix una sumptuositat de regust medieval amb l'extravagància única de l'arquitecte. L'edifici es va acabar de construir el 1890, i fou la residència privada del mecenes de Gaudí, el Comte Güell. El Palau Güell ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El riquíssim empresari, hisendat i polític Eusebi Güell i Bacigalupi (Barcelona, 1846-1918) va ser el principal mecenes de Gaudí. El 1885, abans que l'arquitecte fos conegut, el Comte Güell li encarregà la construcció de la seva pròpia residència. Gaudí era conscient del desig de Güell de fer ostentació davant les seves amistats (la casa serviria per a exposicions, concerts, etc.). I va concebre un projecte arquitectònic insòlit i agosarat. Es basava en una utilització innovadora de les tècniques constructives tradicionals, així com en l'ús d'una gran varietat de materials, incidint especialment en aquells més cars, com el marbre. Gaudí combinà l'estructura quadrada típica dels palaus medievals catalans i un exquisit cassetonat dels sostres de fusta amb innovacions com l'arc parabòlic, tan característic de la seva obra. No va crear tan sols un palau, sinó també una metàfora, ja que aquest ascendeix, com el propi Güell, del fosc soterrani de la pobresa fins la festa de color de la coberta. I és que la planta baixa, marcada per la severitat del marbre gris, contrasta màgicament amb el joc de colors i formes de les vint xemeneies-escultura del terrat. Aquestes xemeneies varen ser recobertes pel genial arquitecte amb materials de rebuig que incloïen rajoles trencades i restes de plats esmicolats procedents de la Cartuja de Sevilla. Un trencadís de ceràmica, marbre i vidres de colors decora aquestes xemeneies, veritables símbols del Palau Güell.

Dades generals


Adreça: Carrer Nou de la Rambla, 3-5 (08001). Barcelona
Telèfon: 934 725 775 / 934 725 771
Web: www.palauguell.cat
E-mail: palauguell@diba.cat
Horari: De l'1 de novembre al 31 de març, de 10 a 17.30h.
De l'1 d'abril al 31 d'octubre, de 10 a 20h.
Dilluns no festius, 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener, tancat.


Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments