Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Mirador de Colom


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Mirador de Colom

Mirador de Colom

Situat al final de la Rambla de Barcelona, ben a prop del mar, el Mirador de Colom, obra de Gaietà Buïgas, inaugurat l'any 1888 amb motiu de l'Exposició Universal, va ser dedicat a Cristòfor Colom, que en tornar del seu viatge a Amèrica va escollir el port de Barcelona per a desembarcar. Al seu interior un ascensor recorre els 51 metres d'alçada de la seva columna de ferro d'estil corinti fins arribar al mirador, des d'on es pot gaudir de Barcelona a vista d'ocell: El Barri Gòtic, la Catedral, Santa Maria del Mar i la Rambla al nord, el Port Olímpic i el Fòrum a l'est, la muntanya de Montjuïc, coronada pel castell al Sud i, finalment, a l'oest Collserola, l'immens pulmó verd que envolta Barcelona.

I a dalt de tot, dominant el cel de Barcelona, la figura de Cristòfol Colom, el descobridor, de cos sencer i dempeus, que sosté una carta de navegar a la mà esquerra mentre amb el braç dret assenyala, de manera simbòlica, la ruta cap a Amèrica.

Aquest va ser el primer ascensor instal·lat a Barcelona. Era de funcionament hidràulic, amb tota la complexitat que això representava, instal·lat dins de l'estreta columna del monument. En el trajecte de pujada fins a l'estàtua, l'ascensor trigava ¡4 minuts! (ara triga uns 30 segons). Aquest ascensor va estar en funcionament fins que va ser substituït pels més moderns i segurs ascensors elèctrics.

Dades generals


Adreça: Plaça Portal de la Pau, s/n (08001). Barcelona
Telèfon: 932 853 834
Web: www.visitbarcelona.com
E-mail: info@barcelonaturisme.com
Horari: Diari, de 8.30 a 14.30h.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


El mirador que hi ha a la part superior del monument NO és accessible, degut a les peculiaritats de l’espai i les dimensions d’aquest monument històric.

Discapacitat auditiva
El mostrador d’informació està equipat amb bucle magnètic. Demaneu que l’activem per a informar-vos amb més qualitat.
Discapacitat motriu: accessible amb ajuda
Per accedir a la oficina d'informació i botiga especialitzada en vins, atès que és subterrània, hi ha una plataforma salvaescales per a persones amb cadira de rodes. Aquesta instal•lació es troba a l’entrada de la Rambla (no a la del Portal de la Pau). Cal demanar prèviament al personal de l’oficina que us la posin en funcionament.


Data de l'última actualització: 30/09/2019

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments