Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Barcino, de Joan Brossa


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Barcino, de Joan Brossa

Barcino, de Joan Brossa

Davant la muralla romana, allà on l'aqüeducte arribava a la ciutat, trobem aquest poema visual de Joan Brossa. Hi llegim la paraula Barcino, el nom romà de Barcelona a qui ret homenatge l'artista amb aquesta curiosa escultura, perfectament integrada amb les pedres més antigues de la ciutat.

A la Plaça Nova, quasi abraçant la muralla de la que fou ciutat romana, set grans lletres contrasten amb el rerafons històric on es troben. Es tracta de l'alfabet propi que Joan Brossa va crear per composar la paraula Barcino, el nom principal de la Colonia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino, origen de la Barcelona actual. Les lletres, sis de bronze i una d'alumini, es troben clavades a terra i formen un conjunt divertit i original molt en la línia de les poesies visuals de l'artista barceloní. Tot i formar una paraula sencera, cada lletra constitueix una peça d'art per si mateixa, mentre que en el seu conjunt, s'estableix tot un joc amb la perspectiva i l'entorn. Un entorn definit per la presència de la Catedral, la muralla, i la reproducció d'una arcada de l'aqüeducte romà, que neix a tocar de l'escultura.

L'ideograma va ser creat per Joan Brossa l'any 1992 i col·locat a peu de carrer el 1994, pocs anys abans de la seva mort. El poeta i artista plàstic s'atrevia a fer públic el seu art tot portant-lo al carrer. D'aquesta manera, Brossa va fer el seu homenatge particular als orígens de la ciutat.

Dades generals


Adreça: Plaça Nova (08002). Barcelona
Horari: A consultar.

Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Aquesta obra forma part de la ruta guiada accessible Easy Walking Tour Gòtic
Discapacitat visual
Aquesta escultura té una mida abarcable amb els braços i per tant es pot reconèixer mitjançant una exploració tàctil.
Gos pigall Elements tàctils
Discapacitat motriu
L'entorn d'aquesta escultura, al peu de les torres de la muralla romana, és accessible i s'hi pot arribar amb transport públic adaptat.

Data de l'última actualització: 31/07/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments