Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: FAQ

El transport públic a Barcelona, en general, està adaptat?

En aquest web trobareu una secció dedicada íntegrament a l’accessibilitat del transport (alt+2), tant per a arribar a Barcelona com per a moure-us-hi quan ja hi sigueu. En general, la flota d’autobusos de pis baix i amb rampa és molt extensa. Això vol dir que els usuaris que es desplacen amb cadira de rodes poden pujar i baixar de manera autònoma a la gran majoria d'autobusos que cobreixen tota la ciutat. Pel que fa al Metro, algunes línies ja són plenament accessibles i les estacions antigues es van adaptant progressivament. La megafonia està present als vagons del Metro i s’està implementant en els autobusos. També hi ha senyalització visual per a les persones sordes.

Em serà difícil moure’m amb cadira de rodes per la ciutat?

Segons dades de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona, a data de gener de 2007, més del 90% dels 1.287 km de carrers de la ciutat ja eren accessibles, excepció feta dels 180 km de carrers que per les seves característiques físiques, principalment per un pendent massa gran, no tenen possibilitats de ser accessibles segons els criteris que marca la normativa. Progressivament l’Ajuntament de la ciutat està fent accessibles més carrers amb nous guals. Per posar alguns exemples, zones com l’Eixample són totalment accessibles, així com vies tan conegudes com les Rambles o Plaça Catalunya. En nuclis històrics com el Barri Gòtic, cada cop és més senzill moure’s amb cadira de rodes atès que els carrers s’estan fent accessibles en la mesura del possible.

Els semàfors de la ciutat de Barcelona són sonors?

Els semàfors dels carrers més transitats de la ciutat són sonors però cal activar-los mitjançant el comandament a distància que els afiliats de l’ONCE (Organització Nacional de Cecs Espanyols) poden recollir a les seves delegacions. Si teniu aquest comandament i l’utilitzeu a la vostra població, us servirà també per als semàfors de Barcelona. Només cal prémer el botó senyalat amb dos punts per tal d’escoltar el bip del semàfor que indica si està o no adaptat.

Puc venir a Barcelona sense problemes amb el meu gos pigall o amb el meu gos d’assistència?

A Barcelona podeu venir amb el vostre gos pigall o d’assistència i accedir a tot tipus d’equipament públic, cultural, comercial, sanitari, d’allotjament o de restauració així com als transports, sempre que el gos tingui tota la seva documentació acreditativa.

Podeu consultar la Llei de l'accés a l'entorn de les persones acompanyades de gossos d'assistència publicada al Diari Oficial de la Generalitat el dia 26 de novembre de 2009, on trobareu tots els vostres drets i obligacions com a usuaris.

Si veniu d’un altre país caldrà que tingueu el passaport europeu per a animals de companyia que és el document normalitzat per a l'harmonització dels diversos controls i legislacions dels estats membres de la Unió Europea, que inclou l'historial sanitari del gos i que li permet de desplaçar-se per Europa.

Trobaré en aquest web informació sobre lloguer de cadires de rodes, taxis adaptats o compra o reparació d’ajudes tècniques?

Dins la secció Serveis d'interès hi trobareu tota la informació sobre taxis adaptats, establiments que lloguen cadires de rodes o botigues on podeu comprar o reparar ajudes tècniques com bastons, audiòfons, etc.

Com puc acreditar la meva discapacitat?

Oficialment pots acreditar la teva discapacitat amb la Targeta acreditativa de la discapacitat, expedida per la Generalitat, o bé amb el certificat que acredita el grau d’aquesta, expedit pel departament responsable a cada Comunitat Autònoma. La Targeta acreditativa permet a les persones amb discapacitat legalment reconeguda, i amb residència habitual a Catalunya, acreditar de forma àgil i pràctica, davant de persones, el seu grau de discapacitat. Aquesta targeta no substitueix la resolució de grau de discapacitat, que s'haurà de continuar presentant quan les administracions o organismes públics ho requereixin, però és el document que permet gaudir d'avantatges a alguns equipaments turístics i culturals.

Existeixen descomptes en la compra d’entrades per a persones amb discapacitat?

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa, per a les persones que tinguin la Targeta acreditativa de la discapacitat, un programa continu de captació i millora d'avantatges en àmbits de la mobilitat, la cultura, l'esport, l'oci i el lleure a tot Catalunya. Podeu consultar el web del Departament d'Acció Social i Ciutadania. D’altra banda, les persones amb discapacitat podran accedir de forma gratuïta a diferents museus de titularitat nacional presentant el certificat de discapacitat. Els acompanyants també tindran gratuïtat, sempre i quan sigui imprescindible la seva presència per a poder realitzar la visita. Alguns museus privats també ofereixen descomptes i avantatges per a les persones amb discapacitat. Pregunteu a les guixetes.

Què he de fer si necessito assistència sanitària?

Si teniu nacionalitat o residència espanyola, la Seguretat Social us cobreix qualsevol necessitat d’assistència mèdica als centres d’atenció primària i hospitals públics o concertats, durant la vostra estada a Barcelona. Si proveniu d’un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, és important que tramiteu la Targeta Sanitària Europea, la qual us donarà dret a l’assistència mèdica durant el vostre desplaçament i per un període màxim de tres mesos. Si no heu omplert el formulari que dóna dret a la targeta, també tindreu dret a rebre assistència sanitària urgent dins dels estats membres, si bé haureu de pagar les prestacions rebudes. Posteriorment us caldrà presentar la factura a la vostra assegurança mèdica, la qual reembossarà l'import en funció de les taxes de reembossament pròpies del país en el qual ja haureu rebut l'assistència mèdica, en aquest cas Espanya. Si no proveniu d'un país de la UE, és recomanable contractar una assegurança de viatge o d’assistència sanitària abans de viatjar. Pel que fa a farmàcies, en trobareu sempre en torn de guàrdia. Recordeu que molts dels medicaments es venen només amb recepta, així que recomanem portar la medicació necessària per a tota la vostra estada. Nota important: El telèfon d’emergències és el 112 des de qualsevol terminal.
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments